16 d’octubre 2004

Suor freda i metafísca

En un comentari al post anterior firmat per un tal "esponjiforme" s'acusa al senyor Orteu d'haver citat, aquest estiu, autors grecs de manera poc justificada -com si els mateixos grecs no s'haguessin fet un fart de citar-se entre sí a la babalà. El comentarista també manifesta haver notat una suor freda en sentir les explicacions -segurament erràtiques, disperses i òbvies- de l'esmentat Orteu sobre el guió d'humor, una suor freda que li va recordar les classes de metafísca -ruc ell de matricular-s'hi, el senyor Orteu, amb molta menys perspicàcia i sagacitat, va poder sobreviure cinc anys a la facultat sense rebre'n cap ni una.
Com a amic del senyor Orteu, és més, com a creador del senyor Orteu, fins i tot en virtud de ser el mateix senyor Orteu, he de defensar-lo dient que no preparar-se les classes i fer-les pel puto morro és privilegi dels que van per la vida sobrats, sobrats no pas perquè tinguin molt de res -i menys d'intel·ligència o coneixements de filosofia clàssica-, sinó sobrats perquè de qualsevol cosa imaginable en necessiten poca dosi, i concretament de filosofia, tan mínima quantitat que la poca que necessiten l'escriuen cada matí contra la tassa, pixant.
I ja que parlem de guió d'humor i d'intel·ligència, company esponjiforme, endavant, prova-hi fortuna, dedica-t'hi i ja em diràs si ser intel·ligent et resulta gaire útil per fer guions. Jo que ho he sigut, he procurat anar-ho perdent. Me'n queda una mica, d'intel·ligència, però estrictament per a consum personal.
Apa, esponji, una abraçada, digue'm qui ets i quedem un dia per fer una cervesa al bar de la facultat de filosofia, a veure si veiem passar al Bermudo, que el Valverde no passarà, ja t'ho asseguro, que és mort.


4 Comentaris:

Blogger Esponjiforme.com diu...

"No preparar-se les classes i fer-les pel puto morro és privilegi dels que van per la vida sobrats"

Ah, company Orteu, i també és privilegi dels catedràtics de filosofia, vostè en té el perfil. Ens haguéssim divertit junts a la facultat, si no fos perquè vostè és d'una altra generació, de la dels savis i venerables ancians que poden anar de sobrats.
La seva conferència sobre l'humor també va tenir moments reconfortants, ho he de reconèixer: quan va afirmar que es podia fer humor sobre el càncer i sobre Auschwitz em va arribar al cor (fa temps vaig proposar als meus companys d'estampar unes samarretes amb la inscripció "Mi padre estuvo en Auschwitz y sólo me trajo esta estúpida camiseta", però em van censurar vilment).
Els esponjiformes estarien encantats de fer una cervesa amb vostè a la facultat de filosofia. De tota manera, allà hi ha gent que ens odia bastant, sobretot des del dia en què li vam regalar un meló al professor de metafísica i s'hi va sentar a sobre (el famós atemptat del meló). A partir d'aquell dia el sector de l'opus dei vol saber qui som per obligar-nos a eliminar la nostra pàgina web, que és la revista no oficial i irreverent de la facultat. Com pot imaginar, vivim perseguits i assatjats, una mica com es deuria sentir vostè amb tot allò de la infanta.

16 d’octubre, 2004 11:44  
Blogger Esponjiforme.com diu...

Una darrera cosa senyor Orteu. Ja que cita al professor Bermudo, potser l'interessarà llegir l'entrevista que li vam fer fa temps a la web (i que jo considero francament patètica): http://www.esponjiforme.com/ent-bermudo.htm

16 d’octubre, 2004 14:18  
Blogger esteve maruri i camps diu...

Benvolgut Amic Orteu, un plaer rellegir-vos a la xarxa. Sapigueu que la vostra influéncia arriba molt més enllà del record.

11 de novembre, 2004 12:10  
Anonymous Anònim diu...

si mai esteu, senyor Orteu, al bar de filosofia amb una cervesa a la mà, viuré contradicció al meu cos:
no sabré si tirar-me als vostres peus i petonejar-los per tot lo magnífic que feu que em sembla magnífic i digne d'admiració, o bé ... no fer-ho.

Espero algun dia trobar-me en akesta situació i salvar la contradicció.

SIGNAT: algú que té molt per aprendre, encara, a la facultat de filosofia (finalitat última de l'aprenentatge: desaprendre, al final del viatge)

31 de desembre, 2004 01:20  

Publica un comentari a l'entrada

<< Principal