21 de maig 2005

HISTÒRIA DE LA SGAE (I): "JACQUES-YVES DE LA CINTE"

(c) Gabriel Salvadó MMV
Jacques-Yves de la Cinte, marquès de Cassette (1803-1831)JACQUES-YVES DE LA CINTE

Va inventar el sistema compacte que du el seu nom. Es tractava d'una capsa de fusta de bruc que contenia dues bobines que giraven i permetien que la cinta es cargolés per una banda mentre per l'altra es decargolava. Era un home molt apassionat de la Margot Salope, el pare de la qual, músic de professió, mai va permetre que l'inventor d'un enginy tan maligne es casés amb la seva filla. Jacques-Yves es va suicidar quan encara no havia fet els vint-i-vuit anys.

11 Comentaris:

Anonymous Carles Rius Caldentey diu...

¿Era de fusta de bruc? Jo havia sentit a dir que era fusta de boix.

21 de maig, 2005 21:44  
Blogger Gabriel Salvadó diu...

Boix? Mai de la vida! Que us heu begut l'enteniment?

22 de maig, 2005 05:07  
Anonymous Anònim diu...

No tinc res a comentar respecte aquest escrit (que ni tan sols he llegit) i que va acompanyat d'un dibuix tan simpàtic. Només volia preguntar: per què en Perelló ja no escriu? Què passa, que quan era a Saigon ens ho volia fer saber a tots deleitant-nos amb descripcions sobre armes lleugeres i ara que potser no és en un lloc tan exòtic (com Mallorca o Irlanda, per exemple) ja no té la necessitat de refregar-nos-ho per la jetta?

22 de maig, 2005 13:38  
Anonymous Enriqueta Llopis (Cardedeu) diu...

Jo també trobo a faltar la ploma d'en Perelló.

22 de maig, 2005 14:03  
Anonymous Anònim diu...

Un altre màrtir de la ciència... molt instructiu aquest post, senyor Salvadó.

22 de maig, 2005 16:13  
Anonymous Jordi Elies diu...

Escoltin, si tan s'estimen el senyor Perelló vagin i casin-s'hi. Aprofitin ara que les lleis permeten les unions entre persones amb les mateixes deficiències mentals. Però, per favor, deixin de fer comentaris. Fan mal als ulls, les seves rucades, i evidencien la seva manca de gust i refinament, a part d'una poc lloable intenció d'autopromocionar el seu patètic pseudo-intel.lectualisme i certes webs personals amb molt poca o gens de gràcia. Realment planyo el senyor Salvadó per haver de suportar aquesta porqueria, sobretot tenint en compte que les seves contribucions són de llarg les més interessants i meritòries d'aquest blog.

22 de maig, 2005 19:34  
Anonymous Sílvia Roig diu...

Jordi Elies! Quant de temps feia que no sabia res de tu...! Des que vam estudiar junts a l'Escola d'Estiu del PSC, el 1981! ¿Podries posar el teu e-mail per enviar-te un missatge personal? Encara recordo aquells vespres, arraulits a la vora del foc de camp, i tu tan gelós perquè en Perelló m'agradava tant... ¿M'ho hauràs perdonat a hores d'ara?
Friso.

22 de maig, 2005 19:58  
Anonymous Jordi Elies diu...

Silvia Roig...

Serà una dona de mitjana edat amb molt poca vida social o serà un universitariet que es creu molt llest i es vol fer el graciós?

No és difícil de dir.

Siusplau abstingui's de dirigir-se a mi, en aquest lloc web, qualsevol persona que no sigui un dels autors. Preferiria no acabar contaminat. Gràcies.

22 de maig, 2005 21:01  
Blogger Nikochan diu...

Ves per on, ja tenim un Fernando Fernán Gómez català.

22 de maig, 2005 21:35  
Anonymous Sílvia Roig diu...

Jordi Elies,
no defugis el passat. Encara recordo el gust agredolç de ton esperma en ma boca ansiosa. Veig que ara fas blops --ai, perdó: blogs-- com abans feies burilles (i octavilles per en Pallach i el PSC-reagrupament).
Teva.

22 de maig, 2005 21:49  
Anonymous Anònim diu...

Aquest commentari és per la Silvia....

Jo també em dic Sylvia Roig, si vols podries posar el teu e-mail per enviar-te un missatge personal...

06 d’agost, 2006 03:43  

Publica un comentari a l'entrada

<< Principal