23 de maig 2005

HISTÒRIA DE LA SGAE (III): "MARMADUKE PACKENHAM III"

(c) Gabriel Salvadó MMV
Marmaduke Packenham III, "MP3" (1836-1911)MARMADUKE PACKENHAM III

De ben petit, aquest anglès de Liverpool va veure com morien el seu pare i tots els seus germans de malaties venèries un any després que contractessin els serveis d'una institutriu francesa. En quedar sols ell i la seva mare va créixer en un ambient emocionalment inestable i de dependència mútua. Anys més tard, quan per motius professionals va haver de traslladar-se a Londres sense la seva estimada mare, començà a tenir atacs de melanconia cada cop més severs. L'única cosa que l'alleujava eren les operetes de Gilbert & Sullivan, tal com escriu en una carta de 1873:
"Mama, no passa un dia sense que pensi en tu, excepte els dissabtes, que és quan vaig a sentir l'extraordinària música de Gilbert & Sullivan. T'agradaria molt. Algun dia te la portaré a casa".


(c) Gabriel Salvadó MMV
El primer "MP3", de l'any 1876


L'amor per la mama feu que al cap de pocs anys tingués llest l'aparell que anomenà "Marmaduke Packenham III", que per raons d'espai fou finalment batejat amb les sigles "MP3". Lamentablement, però, quan va arribar a Liverpool amb el flamant enginy la seva mare havia mort de tristesa.

1 Comentaris:

Anonymous Francesc Mompou diu...

¿De tristesa? Diria que no, senyor Salvadó. Jo sempre he sentit a dir que la mare va morir d'una gonorrea mal tractada, dos mesos després que contractés --per regar escaientment unes petúnies-- el jardiner de lady Chatterley.

23 de maig, 2005 19:02  

Publica un comentari a l'entrada

<< Principal