25 de maig 2005

HISTÒRIA DE LA SGAE (IV): "UN AMOR PROHIBIT"

(c) Gabriel Salvadó MMV
Melinda Oé (1897-1922)UN AMOR PROHIBIT


Melinda Oé, de soltera Schultz, es va casar amb un agricultor negre de Higginsville, Missouri. Es creu que fou un amant de la Melinda, Peter Taylor Alkire, qui va composar el tema "Oé, oé, oé!", tan popular avui en dia als estadis de futbol. I per tractar-se d'una composició feta per un negre el seu autor no ha gaudit del reconeixement que hauria tingut un blanc com, posem per cas, Cole Porter.

(c) Gabriel Salvadó MMV
Emmanuel Kaufman (1856-1931)

Però documents trobats recentment demostren que l'amant de Melinda no va ser en Peter Alkire, sinó el compositor austríac Emmanuel Kaufman, qui, per raons socials de l'època, va mantenir el secret tant del seu idili amb la Melinda com de l'autoria de la cançó.

3 Comentaris:

Anonymous Jordi N'Kono diu...

Lamento informar-lo que Peter Alkire no va ser amant de Melinda Oé, sinó d'Emmanuel Kaufman, i que aquest fet es va mantenir secret "per raons socials de l'època", com diu vostè. El crit sexual d'"Oé, Oé, Oé!" era, doncs, un eufemisme. Un eufemisme que hem d'agrair. ¿Algú s'imagina els estadis de futbol cridant, avui, "Kaufman, Kaufman, Kaufman!"?

Per cert, ¿quan de temps trigarà el senyor Perelló a deleitar-nos amb un post?

25 de maig, 2005 23:13  
Anonymous el culito diu...

senyor n'kono:

deixi les bromes pels bromistes.

26 de maig, 2005 12:09  
Anonymous Anònim diu...

Té tota la raó, senyor Culito: les bromes, pels bromistes. Doni exemple, doncs.

26 de maig, 2005 12:53  

Publica un comentari a l'entrada

<< Principal