09 de juny 2005

LA BÍBLIA TXATXI (I)

© Gabriel Salvadó MMV
En el principi, Déu va crear el cel i la terra.

1
En el principi, Déu va crear el cel i la terra.
2 La terra era caòtica i desolada, les te­nebres cobrien la superfície de l’abis­me i l’esperit de Déu planava per da­munt les aigües.
3 I Déu digué: “Que hi hagi llum o algo, no?”; i hi hagué llum.
4 Déu veié que la llum era txatxi, i va separar la llum de les tenebres.
5 A la llum, Déu la va anomenar “dia txatxi”, i a les tenebres, les anomenà “nit txunga”. Hi hagué un vespre i vingué un matí, i es complí el primer dia.
6 Déu digué: “Que hi hagi un firma­ment o algo entre les aigües que mantingui separa­des les unes de les altres.” I fou així.
7 I Déu va fer aquest firmament que separa les aigües que hi ha sota el firmament de les aigües que hi ha al damunt;
8 i, a aquest firmament, Déu l’anomenà “cel txatxi”. Hi hagué un vespre i vingué un matí, i es complí el segon dia.
9 Déu digué: “Dabuten. Ara que les aigües de sota el cel s’acumulin en un mateix lloc i apa­regui la massa sòlida.” I fou així.
10 I Déu, a la massa sòlida, l’anomenà “terra guai”; i al cúmul de les aigües, “mar guai”. I Déu veié que això era txatxi.

3 Comentaris:

Anonymous Anònim diu...

"Txatxi" o fonamentalista?

09 de juny, 2005 01:21  
Anonymous Roger Rabbit diu...

En relació al seu relat sobre la creació txatxi de l'univers, crec que li interessarà aquesta notícia del diari anglès "The Sun" que explica el dilema en què es troben els guionistes de "Batman":

Christian wants Batman to have sex

Christian Bale wants producers to make two versions of the next Batman movie - so the Caped Crusader can have sex.

The Batman Begins star, who will play Batman again in any sequel, would like one film for kids and another aimed at over 17s.

He told the Sun: "I do think there is a lot of room for, like, an R-rated Batman. It's a little bit tricky to broach the sex aspect of the story when you want kids to come see this as well.

"I mean, we still like for a 12-year-old to come see it and enjoy it. I think it would be very interesting, myself, to do two different cuts of it.

"The (Batman) graphic novel certainly dove into his private life because it's fascinating. He's got to do something sexual at some point.

"I think it could be an interesting storyline to take somewhere."

09 de juny, 2005 10:13  
Anonymous Evarist Vallfogona Requeté diu...

Senyor Perelló,
Moltes gràcies pel seu comentari allà.
Cal precisar que parlo de Frankfurt i llegeixo "Els set aromes del món" perquè, per poc que vostè hagi anat mai a l'ínclit Frankfurt Pedralbes, sabrà que aquests indrets desprenen aromes d'oli refregit totalment insospitats.
I no se m'ofengui amb lo de Frankfurt, home, jo parlo de literatura com qui parla d'entomologia, és a dir, sense dedicar-m'hi i sense tenir-ne ni puta idea. Però amb una mica de sort, vostè que s'hi dedica i en català (malgrat la seva condició d'immigrant) hi podrà anar, cosa que no podria fer si el criteri fos el lloc de naixement.
Atenta i amorosament seu,
Evarist Vallfogona

10 de juny, 2005 16:47  

Publica un comentari a l'entrada

<< Principal