30 de juny 2005

Star Wars III: una aproximació

Com gran seguidor que sóc de la nissaga d'Star Wars no podia esperar ni un dia més per gaudir de l'últim i fenomenal Star Wars III: Episode III: The Revenge of The Syths.

Fem una mica de resum dels episodis anteriors (I i II):

El jove Yoda no veu amb bons ulls l'esclat de la guerra galàctica. Entre tant, un jove Jedi que acabarà sent un assassí mira de passar l'estona construint un C-3PO. La tensió es fa insuportable. Hi ha una reina.

Bé. L'Episodi III d'Star Wars III comença exactament en aquest punt. Com sempre, les majestuoses lletres que formen la paraula "Star Wars III" apareixen esplendoroses en dolby stereo. Fenomenals títols de l'enyorat Saul Bass que ens situen ràpidament al mig de la situació: "¡GUERRA! Etc"

I després, acció, acció i més acció. Drama del bo i més acció. Tragèdia. Un xic d'humor. Acció i tragèdia. Drama. Tragèdia. Acció dramàtica. Tragèdia dramàtica. Acció humorística. I així fins dues hores i quaranta minuts.

Aquest vindria a ser un resum breu de l'argument d'Star Wars III: The Episode III, tot i que, òbviament, es tracta només d'una brevíssima descripció superficial.

El que interessa és que Star Wars III: Return of the Episode III és la millor pel·lícula que s'ha fet mai sobre el problema basc. És clar que sobren escenes romàntiques, plagiades de Shakespeare, que no afegeixen res al tema d'Euskadi. Però en definitiva només calen alguns canvis de nom de protagonistes i/o llocs per copsar el profund missatge de Lucas. Així doncs haurem de fer els següents canvis:

Darth Sidious ... Sabino Arana
Yoda ... Rafa Zohuier
Mace Windu ... Ikastola
Gollum ... Gregorio Peces-Barba
Naboo ... Zarauz
R2-D2 ... Fernando Savater
Kashyyyk ... Ermua
Padmé ... Yoyes
Jar Jar Binks ... Josu Jon Imaz
Ewok ... Pototo

Ara bé, aquesta densitat dramàtica no us ha de fer enrera. Lucas ha combinat perfectament la reflexió intel·lectual amb picades d'ullet comercials en clau homòfoba i anti-islamista que us deixaran enganxats al seient.

Si us agrada el cinema d'acció "del bo", aquest film no "us decebrà". És més: "us" agradarà.

9 Comentaris:

Blogger Nikochan diu...

Els crèdits de "Star Wars" no són obra del gran i enyorat Saul Bass sinó de Roser Capdevila, ignorant. Parli dels temes que domina, si és que en domina algun. En ocasions es nota massa que ha estudiat periodisme.

On coi s'ha ficat l'Evarist Vallfogona Requeté? Aqui la gent ve i després desapareix sense deixar rastre. Aquest blog és una casa de putes.

30 de juny, 2005 23:41  
Blogger Biel Perelló diu...

No sé si sap que fa uns dies va entrar en vigor la nova llei contra la violència masculina. Es possible que el senyor Evarist no aparegui per aquí en els propers 6 mesos-2 anys, segons el jutge.

30 de juny, 2005 23:48  
Anonymous KiM diu...

I el senyor Orteu??? Molt parlar per la radio intentant lligar amb la senyoreta Lluça i per aqui fa anys que no s'el veu...

Una altre excusa, senyor Perello, per justificar els seus impresentables socis???

01 de juliol, 2005 10:00  
Blogger Nikochan diu...

Encara funciona això de la ràdio?

01 de juliol, 2005 10:31  
Blogger mai9 diu...

Senyor Nikochan, em sorprèn k es sorprengui de saber k les ràdios encara funcionen.

01 de juliol, 2005 14:38  
Blogger Biel Perelló diu...

Senyor Gerard: s'ha deixat una k a "encara". Sou de Cornellà o simplement garrulo?

01 de juliol, 2005 18:09  
Blogger EVF diu...

Nikochan R.
Em sembla molt lamentable que critiqui la meva desaparició d'aquest blog, quan porto comentant tres o quatre posts del seu propi Weblocke. Però reprenc el guant que m'ha llençat (en el seu cas, deu ser un guant d'aquests de pobre o de ciclista, sense dits) i em comprometo a tornar a comentar amb assiduïtat tan aviat com hagi acomplert la condemna contra la violència masculina que tan bé esmentava el Sr. Perelló. I és que ara que els homosexuals es poden casar, quan un marit mori a mans del seu marit, caldrà redefinir el concepte de violència de gènere.

Voldria afegir, finalment, que el motiu pel qual ja no comentava més, deixant de banda l'empresonament (ara a Quatre Camins tenim WiFi així que això no és problema) és que el Sr. Perelló va passar fugaçment pel meu blog, va deixar un insípid comentari, i després desaparegué sans laisser rastre. I Nikochan R., abans de parlar de les cases que regenta la meva santa mare, sisplau demani permís.

Evarist Vallfogona Requeté

01 de juliol, 2005 23:15  
Blogger Nikochan diu...

M'alegra saber que aviat reprendrà la seva activitat com a comentarista, amic Vallfogona Requeté.

Ja em vaig assabentar d'aquest sobtat rampell que va patir en Perelló, i que el va portar a anar deixant comentaris estúpids per la xarxa. Fins i tot el senyor Orteu, aquest gurú d'estar per casa que tots tenim en gran estima, va passar per una fase comentadora, compartint amb la resta de blogaires l'alegria que li proporciona la seva pròpia existència.

03 de juliol, 2005 16:35  
Blogger vidal sexual diu...

el problema basc tractat al detall i amb gran eficàcia i cura. cura. aquest és el que falta, no té personatge a la peli o què? monseñor azkarraga podria ser un d'ells, dels basckcksss. assigneu-li un paper d'star wars ja!

vidal sexual.

29 de juliol, 2005 17:38  

Publica un comentari a l'entrada

<< Principal