10 de juliol 2005

El xoc de civilitzacions

La cultura islàmica té un problema amb els mitjans de transport. El problema no és l'odi religiós, la pobresa, o la injustícia. El problema és que al Corà no es fa referència als cotxes ni als trens, ni tan sols als avions. Tal volta si s'hi afegís una breu referència a les normes bàsiques de seguretat vial, un autre coq chanterait.

Des d'occident hem de fer pedagogia. A Iraq no cal acabar amb la insurgència sinó obrir una important xarxa d'autoescoles per explicar-los que, per conduir, no cal carregar l'automòbil amb dinamita o que, per frenar, no cal estavellar el cotxe contra una cua d'un centre de reclutament de policia. D'igual manera, a Europa, s'hauria de multar contundentment tot aquell que utilitzi el transport públic portant explosius a la motxilla. I, per descomptat, s'hauria de prohibir expressament que un musulmà intenti aterrar un avió al pis 80 d'un gratacels. A França s'entesten a prohibir que les noies emigrants vagin cobertes amb la capa típica i, en canvi, no fan res per explicar els musulmans que un Renault no reacciona igual que un camell.

Malauradament tot aquest tema torna a estar de moda per un desgraciat incident que ens ha colpit recentment: la detenció d'un cantant musulmà anomenat Farruquito que va fer tot el possible per no atropellar un peató, infructuosament.

2 Comentaris:

Blogger mai9 diu...

podriem dir k el Trambaix és un invent musulmà?

10 de juliol, 2005 23:27  
Blogger Biel Perelló diu...

Que jo sàpiga els musulmans (antics) no van arribar a la Diagonal. Per tant no podríem dir res.

11 de juliol, 2005 00:06  

Publica un comentari a l'entrada

<< Principal