05 de juliol 2005

Notes per a una novel·la

INTROITO

Mentre els senyors Orteu i Salvadó ignoren que ens uneix un vincle literari no tan sols en forma de webleaug sinó de novel·la rotatòria que du per nom TRES i es dediquen a perdre el temps amb un dels més grans pamplines de la televisió mundial, jo em veig sacsejat per la necessitat de crear i de donar el millor de mi mateix. Podria fer-ho a la feina, però, malauradament, el meu talent topa inexorablement amb un escull destructor: les dones. Un cop em van aconsellar: "Si treballes amb dones, no t'hi esforcis, no hi posis il·lusió. Elles ho ensorraran". I, caram, quina raó que tenien!

És per això que he decidit esbossar el que serà el meu deboutte en solitari, tan brillant, auguro, com el de Ringo Starr.

EL TEMA

El projectil ja era a dins l'immens canó. Els vuit homes enfilaren l'escala amb emoció, alguns remenant el mocador, acomiadant-se. Dins la bala que els portaria a l'espai, els vuit aventurers anaren directament al moble bar, a servir-se un cognac. Pel radiomegàfon els avisaren que faltava un minut per disparar-los. Anaren a seure tots menys en Cambó, que restà dret recolzat sobre el moble bar. "Que no seieu, Cambó? Penseu que el sotrac serà considerable", digué en Pompeu Fabra. "Bah", digué el polític remenant el cognac dins la copa, ". Més sotracs hi ha al parlament". Alguns rigueren i el Notari fou requerit per tal que l'ocurrència constés a l'acta del viatge. "Senyors", digué en Brmnjjhd aixecant llur copa, ", proposo un brindis". I en el moment de continuar, el canó fou disparat amb una explosió d'upa i els vuit ocupants per poc que no rodolen pel terra. "Recoi! M'he tacat el guardapit", es lamentà en Brmjjhd. Però no era moment de lamentar-se. Volaven disparats cap al cel, a una velocitat de 13.000 iardes per segon. Tots volien treure el cap per la finestra, per guaitar l'espectacular vista aèria, però en Gaudí, amb seny, els aconsellà que no s'esveressin, que la impressió els podia fer venir vertigens.

NOTA: He batejat un dels personatges com Brmjjhd per donar-li a la història ecos monzonians.

4 Comentaris:

Blogger EVF diu...

Ara que comenta això de la novel·la rotatòria, em ve al cap la simpàtica anècdota de les tournantes a França, a saber, violacions col·lectives rotatòries.
L'afer és greu, i no m'agradaria deduir de les seves pràctiques escrivint que el resultat serà, en el millor dels casos, un avort, i en el pitjor, un fill no volgut de pare incert.

Fa bé doncs de tornar a la normalitat monògama, i haig de dir que el felicito per situar personatges tan apassionants de la Història (la catalana, és clar) tots junts en una aventura à la Jules Verne. Fa pensar en un capítol de l'Escurçó Negre, la Lliga dels Gentilhomes Extraordinaris, o algun altre referent de talla; i és que les seves veritables fonts es descobreixen fàcilment per més tocs monzonians que li doni.

Evarist Requeté i Vallfogona (notin la recent incorporació de la "i" nostrada entre els cognoms)

05 de juliol, 2005 23:06  
Anonymous Anònim diu...

Estava amb unes amigues celebrant una desenfadada festa del pijama i de cop hem parat de tocar-nos quan una ha proposat: "per què no anem a veure si en Perelló (o un d'aquells dos) ha escrit alguna novetat al blog". Totes hem corregut exitades cap a l'ordinador on hem trobat aquesta meravella. No podem esperar al segon capítol, necessitem més... som insaciables! Mentrestant haurem de continuar jugant soles... De moment jo ja he arrancat les fotos del Brad Pitt de la carpeta i me'n posaré una del Perelló demà al matí.

06 de juliol, 2005 01:04  
Blogger el de la 13 diu...

voldria ser el primer en felicitar a lord perelló i als seus dos lacais per la consecució del seu particular somni olímpic.

Pel que fa la novel·la, no creurà pas que ens empassarem un plagi tan evident, oi? Rebrà notícies de l'amic del senyor salvadó, Teddy Bautista, i dels advocats dels hereus de Jose Maria Pemán.

06 de juliol, 2005 15:24  
Anonymous "el culito" diu...

A on és la festa aquesta dels pijames?

06 de juliol, 2005 23:36  

Publica un comentari a l'entrada

<< Principal