10 d’agost 2005

Crítica d'antidepressius

Paroxetina Mundogen 20mg

La Paroxetina Mundogen 20mg és el medicament genèric del famós Seroxat 20mg. Es presenta en un còmode envàs de 14, 28 o 56 unitats.

DESCRIPCIÓ DEL PRODUCTE
La Paroxetina és un medicament antidepressiu que pertany al grup dels "inhibidors selectius de la recaptació de serotonina". La Paroxetina Mundogen es pren per via oral, com és habitual. Són comprimits "amb coberta pel·licular EFG". Sense comentaris; pur màrqueting. No en feu cas. El producte, però, ens crema a les mans. Anem a veure de què està fet. No hi ha sorpreses: 20 mg de Paroxetina (D.O.E.)(hidroclorur hemihidrat) i quantitats residuals d'excipients: hidrògen fosfat de calci dihidrat, carboximetamidó de sodi, estearat de magnesi i (voilà!) Opadry YS-1-7003 (amb contingut de hipromelosa, diòxid de titani (E171), macrogol 400 i polisorbat 80). De moment anem bé; l'Opadry YS-1-7003 ens assegura compatibilitat amb una gran gamma de medicaments. Primer punt a favor de Mundogen!

EL MANUAL D'INSTRUCCIONS
Les instruccions es limiten al clàssic prospecte, imprès per les dues cares, afortunadament en espanyol. La lletra, malauradament, és petita i de difícil lectura per a les persones grans. La redacció és correcta i la informació suficient tot i que, per moments cau en obvietats i tendeix a la divagació.

VERSATILITAT PER A TOTHOM
La Paroxetina ha demostrat ser un medicament tot-terreny. Però, anem a pams: qui la pot prendre? Està indicada en el tractament de depressió, trastorns obsessius compulsius, trastorn per angoixa, fòbia social, trastorn d'ansietat generalitzada. En una paraula: versàtil.

INSTAL·LACIÓ
Les dosis diàries poden variar entre els 20mg i els 50mg, segons prescripció mèdica. Nosaltres l'hem tastada en dosis de 20mg.

PRIMERES IMPRESSIONS
Com és habitual en aquest tipus de medicaments, els primers efectes que vam notar van ser els secundaris, que es poden presentar en una amplíssima gamma: cansament, taquicàrdia, restrenyiment, diarrea, falta de gana, disfunció sexual... En el nostre cas només van ser restrenyiment i falta de desig sexual. Els efectes beneficiosos de la Paroxetina són imperceptibles en el dia a dia, però al cap d'unes setmanes el medicament ja està fent efecte.

LA POLÈMICA
El Seroxat va passar de ser el medicament miraculós, segons alguns, a una enganyifa, segons altres, en qüestió d'anys. Es va presentar com la solució a la fòbia social, un trastorn, segons recents revelacions, és un bluff. La Paroxetina, com a genèric del medicament de GlaxoSmithKline, també està sota sospita. Nosaltres no opinem al respecte.

FUNCIONA?
Després de seguir un tractament llarg és complicat discernir quins efectes provoca la Paroxetina a l'organisme. No obstant això, i segons hem pogut constrastar, alguns efectes curiosos que sí es poden atribuir al medicament són: menys oscil·lacions dràstiques en l'humor, somnolència davant situacions indesitjades, passotisme en situacions aparentment delicades.

ELS "PROS"
-Els mateixos que el Seroxat: presumible millora en l'equil·libri anímic.
-El preu. La capsa de 56 comprimits surt a 42'04€. Wow! Mundogen juga fort!

ELS "CONTRES"
-Les polèmiques que l'han esquitxat.
-Possible creació de dependència.
-Possible aparició d'altres trastorns latents.
-Possible desenvolupament de conductes agressives.
-Inapetència sexual.

VEREDICTE
Intentant ser objectius, la qual cosa no és fàcil sent-ne usuaris, la Paroxetina és un medicament correcte, d'aquells que "va fent". Aquest pot ser el seu gran defecte o la seva gran virtut, segons es miri. En definitiva una compra que no aporta res de nou però que ajudarà els més depres.

La nostra puntuació: 4 Senyors Salvadó's sobre 5

6 Comentaris:

Blogger mai9 diu...

Sembla k no només la tele es queda sense programació interessant a l'estiu :P

en el proxim escrit pot copiar algun tros de les pagines grogues: www.paginas-amarillas.es

11 d’agost, 2005 00:46  
Blogger Nikochan diu...

Aquest comentari, realment, no sabria com interpretar-lo. Vostè mateix, Perelló.

11 d’agost, 2005 11:13  
Anonymous Hassan O'Leary, alias "el culito", alias "el chinche" diu...

Molt bé, però es descuida el més important: Es ven sense recepta o no?

11 d’agost, 2005 12:24  
Blogger Nikochan diu...

¿No ho ha vist que porta Opadry YS-1-7003? ¿Des de quan es ven sense recepta l'Opadry YS-1-7003? Els medicaments sense recepta són per marietes i hipocondríacs de pa sucat amb atzèit.

11 d’agost, 2005 13:09  
Blogger Biel Perelló diu...

Càspita, tenen raó! Oblidava remarcar que es ven SENSE recepta, tot i que aconsello comprar-lo AMB recepta. Surt molt més bé de preu.

11 d’agost, 2005 13:53  
Blogger Flipat diu...

http://deprimit.blogspot.com/

15 de maig, 2006 21:58  

Publica un comentari a l'entrada

<< Principal