14 de setembre 2005

HISTÒRIA DE LA SGAE (XIV): "ELS CONTES PER A NENS"

© Gabriel Salvadó MMV

El gripau Vicenç a "Les històries del Bosc".

ELS CONTES PER A NENS

Un dels escàndols més grans en el món editorial és la literatura infantil. Contes escrits per a un públic molt jove i fàcilment influenciable són pretesament educatius i promouen uns valor hipòcrites sobre la vida. A "Les històries del Bosc", per exemple, els nens poden llegir les aventures del gripau Vicenç, la rateta Emília i el talp Cosme, que viuen en harmonia en el seu bosquet pacífic i acollidor. En una d'aquestes històries la rateta Emília juga amb el talp Cosme a la petanca mentre el gripau Vicenç ensenya l'abecedari al ratet Josep Maria. No hi ha violència ni comunisme, sinó lliçons d'amor i "savoir faire". Però quan els lectors d'aquests contes arriben a l'adolescència, es troben que la vida està plena d'obstacles i de violacions en massa.

© Gabriel Salvadó MMV

El gripau Vicenç a l'Institut Francesc Macià de Cornellà.

Així, mentre la SGAE continua gestionant els drets d'autor d'aquestes històries, un jove va haver de disseccionar el gripau Vicenç a l'Institut Francesc Macià de Cornellà. ¿És així, com educa la SGAE els nostres nois?

1 Comentaris:

Blogger ferrancab diu...

Em sembla una vergonya que la SGAE proposi aquest tipus d'educació. On s'és vist que un gripau educatiu i progre fumi cigarretes? Si em tret les cigarretes fins i tot de les fotos de Sartre no podriem posar un bri d'herba (amb finalitats terapèutiques, esclar) a la boca d'aquest infame amfibi? Cal educar als nens en valors.

15 de setembre, 2005 00:35  

Publica un comentari a l'entrada

<< Principal