19 d’octubre 2005

HISTÒRIA DE LA SGAE (XX): "LES FRÍGIDES"

© Gabriel Salvadó MCMXCIX
Charles Baudelaire


LES FRÍGIDES
Al magnífic article de Maricel Chavarría “A la ‘superwoman’ no le apetece el sexo”, aparegut a La Vanguardia el dilluns 17 d’octubre, l’autora insisteix en el seu tema predilecte, és a dir, les dones i les seves mancances. En aquest article afirma que a la que ella anomena “superwoman” (és a dir, una dona que vol fer massa coses) li han pasat les ganes de sexe. Sobretot a les casades (“Según un estudio británico, las casadas o con pareja presentan mayor tendencia a tener problemas sexuales... ¿A quién le extraña?”). Cito coses que cita ella: “Su falta de interés por el sexo indica a menudo que están quemadas e insatisfechas en muchos aspectos de su relación”, “otra cosa es que lo que encuentras cada noche en tu cama no sea lo que esperabas” (Paula Sardelli). En definitiva, la dona està patint un canvi. No feia ni quaranta anys que havia descobert la seva sexualitat gràcies als anticonceptius, i ja l’ha perduda. Li ha durat poc, i segons sembla és per culpa de les exigències de la societat (“Al cansancio de la superwoman y al desencuentro de la pareja hay que añadir un tercer elemento decisivo: la cultura de la imagen. El sexo está de moda. Y también sus exigencias estéticas.”). I això és bo.
Els homes també han patit canvis socials, i sovint això s’ha traduït en producció artística. Al segle XIX, la crisi de la masculinitat va desembocar en el dandysme, i gràcies a això vam tenir Baudelaire i grans canvis favorables per a la cultura i la civilització occidental.
Per això no ens hauríem de preocupar gaire si la dona també pateix algun moment d’impasse, ja que això ja està comportant millores a la cultura. Alguna cosa s’està movent que ha permès que la Maria de la Pau Janer guanyi el Premi Planeta. És el començament i hem de ser optimistes.

9 Comentaris:

Blogger el de la 13 diu...

Si les dones no tenen orgasmes i MdlPJ guanya concursos (literaris!!) ja res té sentit.

No és cap impasse, senyor salvador, és la fi. I, per ser sincers, té cert regust a eutanàsia.

20 d’octubre, 2005 03:03  
Anonymous Anònim diu...

Apreciat Senyor de la 13,
a vostè li hauria de caure la cara de vergonya. Vostra persona ha aconseguit, en un sol article, pronunciar-se en contra de l'alliberament de la dona, de l'alliberament del subnormal i del de l'hortera, i alhora recorrer indirectament al sacrilegi religiós tot citant de passada un tema moralment delicat del camp de la medicina.
És vostè una mala persona.

20 d’octubre, 2005 12:54  
Blogger el de la 13 diu...

Ben segur, però Juan Marsé ho és més que jo.

Per la resta, senyor usuario anónimo, fer-li notar que jo només havia acusat de dona, hortera i subnormal a la senyora MdlPJ d'una forma educadament implícita.

20 d’octubre, 2005 14:41  
Blogger ipsissimus diu...

Maria de la Pau Janer orgasmes, orgasmes d'aquells llefiscosos i ensucrats a l'estil Isabel Clara Simó, i a més a més els sol tenir precisament mentres escriu novel·les.

20 d’octubre, 2005 15:16  
Anonymous Anònim diu...

sóc el prozacat.
d'acord amb el sr. Salvador.M'agrada el seu article sobre la frigidesa i sobre la Maripau... amb tot ningú no ha recordat l'ex d'en Corbella i l'orgasme que debia tenir en veure per la tele la humiliació de la lagarta aquella.Proposo que el proper Planeta l'escrigui el meu admirat i idolatrat Biel Perelló.

20 d’octubre, 2005 17:05  
Anonymous Anònim diu...

prozacat dos i dic: sé -sense haver llegit mai la Maripau- que les seves novel.les solen anar d'una tia q està superbona i que tots els mansos se la volen follar mentre ella recita poesia clàssica i a qui a més totes les seves conegudes envegen profundament i intenten amargar sense aconseuir-ho perquè ella està sempre molt bona i té dues tetes i accent com de pagesa mallorquina. També sé que aquesta novel.la va sobre un pollastre d'edat madura que refà la seva vida i té una segona oportunitat gràcies a una bagassa superculta i que casualment també està molt bona.

20 d’octubre, 2005 17:09  
Blogger Biel Perelló diu...

Esplèndida anàlisi, mr. prozacat... sí, senyor.
PS.- Miserable sr. Salvadó: com es nota que li fa enveja que una compatriota meva hagi guanyat el premi Planeta! Quant cornellencs l'han guanyat? Jo l'hi diré: zero patatero.

20 d’octubre, 2005 17:15  
Anonymous Anònim diu...

sr. prozacat,
que vostè m'engresqui, vostè, i em digui que alguna cosa que jo faig és esplèndida em destirota, m'emociona i em deixa ben capficat. Li ho agraeixo, admirat sr. Perelló. Per cert no sabia que vostè era de ses illes.

20 d’octubre, 2005 17:18  
Anonymous Marion Nixon diu...

disculpi, però a la fota no veig a Baudelaire, sinó al Vilamatas.

21 d’octubre, 2005 09:20  

Publica un comentari a l'entrada

<< Principal