01 de juny 2006

Història d'Espanya: Els origens

L'univers es va crear fa uns 13.700 milions d'anys, amb l'explosió de Déu (el que es coneix popularment com Big Bang). Aproximadament 10 minuts després ja s'havia format l'Esperit Nacional Espanyol i, el que és més important, es posaven les bases sòlides per al desenvolupament de la Constitució de 1978.

En aquells temps remots l'univers era dens i caòtic, com una sopa d'àtoms. A poc a poc, però, gràcies a la raça i a la fúria, alguns dels àtoms es van anar lligant formant una proto-Espanya. No en va els historiadors com Amando de Miguel, Pío Moa i César Vidal afirmen que Espanya es la nació més antiga d'Europa. Els meus estudis indiquen que no només d'Europa, sinó de l'Univers. Més antiga que la formació de les galàxies i, per descomptat, molt més antiga que la Terra.

Mentre els altres àtoms que havien de formar nebuloses, galàxies i altres cossos continuaven formant un brou displicent, els àtoms espanyols rugien amb força, s'ordenaven i s'organitzaven amb autèntic patriotisme. Potser per als científics més tancats pot sonar exagerat però els àtoms espanyols tenien pressa per formar Espanya.

Segons l'historiador Stanley G. Payne, els àtoms espanyols estan composats d'electrons, protons, neutrons i altres quarks, com els patriotons, constitucionalistons o carlins, a més de les seves corresponents antipartícules: maçons, separatistrons, comunistrons i maricons.

Gràcies a la casta de la força nuclear dèbil, les antipartícules es van convertir en partícules nacionals o van ser destruïdes per fotons plens de garra i gallardia.

La resta de l'univers continuava a la deriva però això no impedia que els àtoms espanyols continuessin la seva particular creuada. Es van organitzar en molècules de casta i d'hombría i, en pocs milers d'anys s'havia format pràcticament Covadonga, el que els científics anomenen El Bressol d'Espanya. Els àtoms espanyols, plens d'orgull van adquirir propietats fins aleshores inaudites, com la dualitat ona-partícula i, fent cas omís de les pressions universals respecte al principi d'incertesa de la mecànica quàntica, continuaven la magna obra de la Construcció Nacional. L'aparició de Covadonga a l'univers va crear un camp gravitatori força estable com per que al seu voltant poguessin formar-se la Catedral de Burgos i El Escorial.

En un parell de milions d'anys la Nació Espanyola era una realitat, la reserva espiritual de la galàxia (que encara es trobava en estat embrionari). Veient que tot allò era bo, la resta d'àtoms es van anar concentrant al voltant d'Espanya i així es van formar la Terra i el Sol.

L'aparició dels aminoàcids i de les primeres formes de vida, com bacteris, protozoos i Rodrigo Díaz de Vivar era només qüestió de temps.

10 Comentaris:

Anonymous RMF diu...

encara que no ho menciones, els principios del movimento ja estaven establerts en aquesta proto-espanya, milions d'anys abans que newton els descobrís (la pèrfida albió sempre aprofitant-se de la investigació nuclear espanyola).

01 de juny, 2006 16:48  
Blogger Nikochan diu...

M'agrada veure que està en plena forma, Perelló. Se'l trobava a faltar.

01 de juny, 2006 17:08  
Blogger Quim diu...

Tres preguntes, admirat Monsieur Perelló:
Vol dir tot això que Espanya guanyarà el Mundial?
Ho sap Jorge Wagensberg?
Com encaixa l'existència de Mediapark i de l'Àngel Casas Show en tot plegat?

01 de juny, 2006 23:57  
Blogger Sofacolchon diu...

Cada dia som més els quals pensem que cataluña és una nació. El nou estatut és un pas més cap a un pais catalan.

http://blogdeldescanso.blogspot.com/

02 de juny, 2006 00:03  
Blogger Biel Perelló diu...

Senyors:

agraeixo els seus comentaris i puntualitzacions. Tots els seus dubtes quedaran despehats en successives entregues.

Els recomano el fresc blog de sofacolchon.

02 de juny, 2006 09:58  
Anonymous Iósódéu diu...

Tot fent córrer el dial, aquest matí he passat per l'acollidora llar de la cope, i la tercera frase que els he sentit ha estat, textualment, "España començó antes de Cristo".
Olé.
(i olé)
(això, després de dir que la separació entre Església i estat és un principi fonamental del cristianisme, però aquesta ja seria una altra història que ara no ve massa al cas...)

02 de juny, 2006 15:59  
Blogger vidal sexual diu...

Crec sens dubte que la fragmentació d'Espanya és una il·lusió òptica d'alguns. Mai es fragmentarà, com tampoc desapareixerà Iberia, ni la fúria espanyola, ni els toros d'Osborne entre d'altres.

07 de juny, 2006 17:25  
Anonymous karbeis diu...

Em trec el barret i aplaudeixo fins que se'm "despellejin" -perdó pel barbarisme, però m'ha vingut de gust- les mans.

Quin gran escrit. Oh! Ohh! OOOhhhh!!! Magnífic!

07 de juny, 2006 18:58  
Anonymous ararat diu...

senzillament genial.

Aviat veurem reportatges a libertaddigital sobre aquest tema.

"Orgulloso de ser español"

Realment, Perelló, et mereixes una beca de l'insitut Juan de Mariana.

Brillant

09 de juny, 2006 16:04  
Blogger Nikochan diu...

¡Què coi "de Mariana"! ¡De Mairena! ¡De Mairena!

09 de juny, 2006 21:20  

Publica un comentari a l'entrada

<< Principal