12 de juny 2007

Víctima d'una ONG

Una persona que vol conservar l’anonimat m’explica que passa per un moment professional molt delicat, que l’han fotut fora de la feina i que fins fa poc que treballava en una ONG. La van fitxar per racionalitzar l’estructura de l’organització. La seva feina era fer un pla de viabilitat, retallar despeses com fos i despatxar a gairebé la meitat dels voluntaris, i no va tenir prou valor per fer-ho.
Es veu que la indústria humanitària està convertint-se en una selva, que l’ONG grossa és menja la petita i que el pitjor que poden fer els dirigents humanitaris és creure’s la teva pròpia propaganda. Només entrar en l’organització algú li va dir a la meva amiga que allí el lema era: “no li donis un peix, ensenya-li a robar-lo”. Diu que molts cooperants estan totalment desemparats, que arriben a la seva destinació sense res i que sort en tenen de que la gent del lloc s’organitzi i els ajudi. Es veu que els alimenten, els netegen de paràsits i els sodomitzen, diu que és una tradició africana.
Aquesta persona ha intentat trobar feina en altres ONGs però no l’agafen, i està segura que l’han apuntat en una llista negra, i que aquestes organitzacions humanitàries mai reconeixeran que hi ha llistes negres, sempre diran que són afroamericanes. Però allò que li dol més és l’argument que han fet servir per fer-la fora, li han dit que la seva incompetència dificultava la viabilitat de l’empresa, que estava posant en perill els projectes d’ajuda al tercer món i que, per tant, li fotien una puntada al cul per motius humanitaris.

11 Comentaris:

Blogger albert diu...

Les ONG haurien de desapareixer per decret llei.

Només amb el que es gasten enviant-me propaganda cada dos per tres i fent telemarketing ja podrien alimentar a forces persones. Aneu a pendre pel cul. No me'n fio ni un pél de vosaltres.

12 de juny, 2007 18:45  
Anonymous Dav diu...

Albert, d'on surts fill? Informa't i després parla.

12 de juny, 2007 22:41  
Blogger albert diu...

Ho sento, no me'n fio de les ONG's i si, rebo molta propaganda que no vull rebre. Diners malgastats al meu entendre.

Ja sé que sempre paguen justos per pecadors peró estic convençut (sense estar massa informat, tens raó) que moltes (moltissimes) no són tan transparents com volen fer creure.

No sé com pero, les ONG no haurien d'existir, s'hauria de fer d'una altre forma.

12 de juny, 2007 23:17  
Anonymous Dav diu...

Com tot a la vida n'hi ha de bones i de dolentes. Com empreses, governs, polítics i internautes.

Mira't l'informe de la Fundación Lealtad sobre transparència a les ONGs i podràs veure com les ONGs més fosques ja ho eren des de fa molts anys.

Moltes coses s'han d'arreglar en aquest món i en d'altres però posar-les totes al mateix sac és com dir que tots els catalans són lladres o tots els dels PP són feixistes (jo, per exemple, en conec un que no n'és...)

13 de juny, 2007 10:02  
Blogger Doc Moriarty diu...

Digui-li a aquest amic seu que a la comissaria de Les Corts seria molt ben rebut.

13 de juny, 2007 11:57  
Blogger jair d diu...

tots els catalans són uns lladres.

13 de juny, 2007 12:07  
Anonymous Roi diu...

no serà al revès, que et sodomitzen i t'alimenten de paràsits?
em pregunto

13 de juny, 2007 19:33  
Anonymous esteve diu...

Com sempre n'hi ha de bones i de dolentes...

Però vols dir que no ens estàs intentant dir que has despatxat algú amb aquesta trista i poc noble excusa?

14 de juny, 2007 12:25  
Anonymous "el culito" diu...

És cert que tots els lectors d'aquest blog (inclòs jo mateix) tenen alguna deficiència mental?

14 de juny, 2007 21:38  
Blogger Pansete diu...

Rotundament cert. I si no ho creu, torni's a mirar el de la foto.

15 de juny, 2007 01:36  
Anonymous Maria Lluïsa Hardcore diu...

vull protestar i protesto ardorosament per les falàcies espotillades aquí. Jo vaig ser voluntària a l'Àfrica i no em van sodomitzar en absolut. M'ho havien dit però no era veritat, anava preparada però no van fer-ho, ni un intent, ni mitja insinuació, res. Perquè et refïiïs dels tercermundistes

24 de juny, 2007 03:42  

Publica un comentari a l'entrada

<< Principal