22 de juliol 2007

com aprendre estranger

L’estranger és un idioma fàcil. El secret és aquest: no et fixis en què diu, fixa’t en com t’ho diu. L’actitud de la persona és, en essència, allò que et vol dir. Fer que sí i esperar a veure què passa és una resposta universalment vàlida. Amb paciència qualsevol situació es resol sola, en els cinc continents. Si entro en un restaurant i el cambrer m’aclapara amb preguntes, li vaig fent sí o no aleatòriament a cada pregunta fins que queda satisfet. I si veig que entrem en un bucle assenyalo el plat de la taula del costat.
L’estranger, com tantes altres coses forànies, està sobrevalorat. Aconsello a tothom que no aprengui idiomes. D’idiomes ja n’hi ha massa i massa informació desorienta. La part positiva de sortir a l’estranger és que et desorienta i no entendre res és la manera de començar a entendre alguna cosa.
Quan tornes a casa te n'adones que viatjant has viscut una temporada en la cmpleta inòpia. I descobreixes que s’hi estava bé, que es pot viure sense entendre res, que és saludable i que allarga la vida perquè la fa desautomàtica. Llavors ets tu qui pot parlar i els altres els que no entendran res.

5 Comentaris:

Anonymous Anònim diu...

多言語対応サーチエンジンの日本版。ウェブ、イメージおよびニュース検索
jajaja

26 de juliol, 2007 16:04  
Blogger L'huracà pensador diu...

Quanta raó! Recordo un viatge a l'Orient Mitjà en el que em desvivia parlant en anglés amb gent que no el coneixia, perquè tenia la sensació que, el sobresforç en la comunicació em disculpava de no parlar àrab. Potser, directament en català, m'hauria fet entendre millor...

27 de juliol, 2007 12:19  
Anonymous esteve diu...

acaves de perdre la subvenció de la gene...

Català a tot arreu vol dir català a tot arreu!!

30 de juliol, 2007 00:34  
Anonymous Xiripitipàusic diu...

Ànims, Francesc, has d'escriure "Per què no parlo idiomes". Maldo per tenir-lo entre les mans.

29 d’agost, 2007 16:32  
Blogger armand diu...

Quanta saviesa hi ha en estes paraules.

felicitats per la reflexió!

:)

02 de setembre, 2007 15:05  

Publica un comentari a l'entrada

<< Principal