11 de novembre 2008

LOST: una sèrie que no mata

He aconseguit un videocassette d'una sèrie de televisió que s'acaba d'estrenar als EUA. Es diu LOST, que es podria traduir com PERDRE'S.
Il·lustraré la meva crítica amb algunes fotografies extretes de la versió portuguesa de 1959 (Os perdidinhos) ja que m'ha resultat impossible trobar imatges de la sèrie americana a través de la internet.
És una sèrie interessant, pel que he pogut comprovar. El meu nivell d'anglès no és l'òptim ni la qualitat de la cinta VHS la millor, però he pogut deduir que tracta d'un grup d'amics que decideixen estavellar el seu avió a una illa deserta (Jamaica, probablement).
El problema comença quan alguns moren a causa de l'impacte i els supervivents esperen que els vinguin a rescatar. D'aquí el títol PERDRE'S.

La sèrie és típicament americana: els actors són anglesos i la trama és hipnòtica. Tot i això confesso que un cop vist l'inici vaig pensar que em trobava davant una altra típica sit-com com Plats Bruts o Ventdelplà on les situacions hilarants es succeirien a l'illa mentre esperen ser rescatats.
Però no. Resulta que és un drama amb ribettes de ciència ficció, ja que, de cop i volta, els simpàtics nàufrags són atacats per un monstre i el riure se't glaça a l'esquena.

El monstre en acció. És una mena de fum negre que pren forma de mandril estràbic.Ràpidament la tensió creix i comencen les primeres tanganes entre els supervivents. Afortunadament l'oncòleg Jack Shepard pren el toro per les regnes i adopta el rol de líder.


L'atractiu oncòleg Jack Shepard, interpretat a la versió portuguesa per Luiz Alfonso de Feira.

A partir d'aquí hi ha un grapat de capítols intrascendents trufats de trepidants escenes de monòlegs interiors i viatges en el temps fins que els nàufrags troben al mig de la selva un búnker abandonat de l'època Maya. El búnker és un prodigi de tecnologia i ens demostra fins a quin punt ens vam equivocar els occidentals exterminant aquesta notable cultura.


Sota una escotilla s'amaga un avançat búnker Maya. A la imatge dos dels protagonistes dormen al terra després de causar desperfectes al mobiliari.

Les sorpreses no s'acaben aquí. Els nàufrags descobreixen que a l'illa hi viu una secta anomenada "The Others", possiblement mayes o templers guardians del Sant Grial. Això provoca un bon seguit d'equívocs i morts aleatòries.


"The Others": D'esquerra a dreta el pèrfid Benjamin Linus, la francesa boja i Tom.

La situació és tan insostenible que un grup de valents nàufrags decideixen deixar la sèrie en barca, farts de la vida i dels flashbacks que interrompent totalment la trama.

Michael i Sawyer, dos dels supervivents, decideixen fugir de l'illa construint una fora-borda amb restes de l'avió i branquillons.


En definitiva: LOST és una sèrie que no mata i que segurament aquí no arribarem a veure mai, a no ser que disposin de contactes adequats que els puguin aconseguir una còpia en videocassette, com és el meu cas.

7 Comentaris:

Anonymous Anònim diu...

no vull deixar de ser el primer comentarista d'aquesta nova aportació al blog. esperàvem amb delit aquest moment després d'uns mesos d'absència.
trobo l'escrit marciano i motivador. sembla un fifty fifty de facto delafé y las flores azules i la banda sonora de king kong. felicitats sr. perelló.
culturetes.

11 de novembre, 2008 21:42  
Blogger Roi diu...

En Luiz Alfonso de Feira, abans de ser actor, va treballar en un quiosc del carrer Sant Antoni Mª Claret i durant un temps no parlava ni català ni castellà.

11 de novembre, 2008 22:53  
Blogger en Kasku diu...

L'autor ha eliminat aquest comentari.

14 de novembre, 2008 09:43  
Blogger en Kasku diu...

Aportació cultural:

El pèrfid Benjamin Linus es diu en realitat Macarin Ladonette, qui després d'estar-se una temporada en un club nocturn a Lloret de Mar exercint d'animador de turistes holandeses divorciades, va encetar carrera com a actor de telesèries ('Lost', 'Porca misèria' i 'Ana y los siete' entre d'altres).

De res,
Un lector il•lustrat

14 de novembre, 2008 11:55  
Anonymous Enriqueta Llopis (Cardedeu) diu...

Llàstima! Heu actualitzat! Merda...

15 de novembre, 2008 22:38  
Anonymous P e e p diu...

Al Pèrfid Benjamin linus li van oferir acompanyar a Bud Spencer a " Dos superpolicias " però va preferir fer "Lost". Al final el paper el va fer el Terence Hill.

18 de novembre, 2008 09:47  
Blogger Dr. Serra diu...

Ah, pero... ¿usted por aquí?

25 de novembre, 2008 23:54  

Publica un comentari a l'entrada

<< Principal